Friss topikok

Címkék

10 (3) 4 (1) 5 (2) 6 (8) 7 (48) 8 (102) 9 (44) acid (2) acidjazz (14) afrika (13) afrobeat (7) alternatív (11) ambient (13) avantgarde (18) balkán (8) barcelona (6) bass (2) beatbox (1) betagelhetetlen (13) beteg (1) bigbeat (2) blufunk (1) bossanova (9) brass (2) brazil (7) break (6) brühühühü (1) chillout (5) cikideszeretem (1) cool (3) cseh (2) cuba (2) cumbia (1) dancehall (1) darkjazz (1) diszkó (1) doomjazz (1) drumnbass (8) dub (13) elektro (35) elektrojazz (6) fakejazz (1) fárasztóagyalósbaromság (2) feelinggood (12) feldolgozás (5) fika (2) finn (2) flamanco (6) folk (17) francia (11) funk (40) furcsaság (5) fusion (11) gitározós (5) hc (1) hiphop (17) house (4) india (6) indie (5) indie folk (3) industrial (4) ingyen (1) intrumental (15) japán (5) jazz (62) jazzrock (1) jungle (2) karira (1) klasszikus (2) klezmer (10) kortárs (6) latin (21) lengyel (4) lounge (6) lo fi (1) magyar (24) mali (1) merengue (1) német (5) new wave (1) ninjatunes (2) norahjones (1) nordicjazz (4) norvég (6) nujazz (45) nu funk (2) nu pop (2) olasz (1) osztrák (4) pop (14) postpunk (1) postrock (2) programajánló (26) psychedelic (22) punk (1) punta (1) rai (1) reggae (12) repetitív (4) reszelős (8) rezegarádió (3) rock (11) rumba (1) salsa (3) ska (7) smouth (1) soul (13) swing (1) szamba (4) sziget (2) tábortűz (1) tánczene (17) toplist (2) török (2) trance (1) triphop (31) tzadik (4) válogatás (3) vicc (2) worldmusic (53) worldpop (14) zaj (3) zene (1) zsé (7) Címkefelhő

HTML

RezegaRezega

Sok féle zenét szeretek, mindet másért, ezt a blogot azért írom, hogy elmondjam, számomra melyik miért jó (vagy rossz). A lemez- és együttesajánlók mellett programajánlók, aktualitások és adathalmazok is vannak (lesznek). Az értékélési pontszámok is szubjektívek, kb ezeket jelentik: 10 - örök, 9 - különleges, 8 - kurvajó, 7 - érdekes, 6 - vanolyanhangulat, 5- hááát, 5alatt - fos. Az albumok boritójára kattintva le is tudod tölteni az albumot, hogy belehallgathass, ezért ha döglött linket találsz, szólj!

amiért jó volt pesten fiatalnak lenni a 90-es években és amiért most nem

2009.06.21. 17:41 | kakamátyás | 26 komment

VHK:  93-ban voltam először koncerten, az almási téren, azóta se tértem magamhoz, félmeztelen, a zenétől transzba esett raszták fetrengtek a földön, a szinpadon ugyanez, plusz egy sámánegyenruhába bújt egyén épp megkattanni készült, olyan zenével, amilyen se előtte, se azóta se sehol, mégegyszer, sehol, annyira egyedi, hogy még kopizni sem érdemes, úgyse sikerül.

Barbaro: a másik izgi magyar együttes, bár ők egy másik szegmenst képviseltek, de legalább olyan színvonalasan, ötletesen ötvözték a gitározós témát a magyar népzenével.

Korai Öröm: a pszihedelik-téma magyországon szinoním velük, 15 éve egyeduralkodók, és ennyi, nincs mit hozzátenni.

Ezek után eltelt 10-15 sivár év, és megjelent a Yava nevű együttes albuma, ami a vírusmarketingben az új, uptodate vhk cimkét kapta, úgyhogy mindenkép kelllett neki esély, de a csalódás nem elég kifejező szó erre a gagyi, népiesh metálra, amit ők nyomnak. Közel-keleties motívumok, magyaros témák, meglepően amatőr hangzás és ének, valami felháborítóan béna szövegek és valami geciunalmas témák, ez az emúlt 15 év körbehugyozása, leszartása és keresztülfingása, újrahasznosítása és kilugozása egyben. Minden, ami az elmúlt húsz évben fos volt és sikeres a kultúrális életben, itt megtalálja.

Nem tudom tiszta-e, hogy most kicsit morcos vagyok, mert annyira, de annyira üres a magyar zenei közélet, hogyhogy csak a pozitív beállítódásomnak és kedvességemnek köszönhetitek, hogy legalább néhány banda belefér a blogba, mert én ezeket a szavakat szeretem: profi, ötletes, különleges, egyedi, látványos, érdekes, naprakész, és ezeket sajna nem osztogatják olyan könnyen.

pl a Yava-ra viszont az alábbiak a jellemzőek: amatőr, unalmas, hamis, álnépiesh, zavaros, nevetséges, fröccs-öntött, fantáziatlan, összelopkodott, lakodalmas-haj-metál-a-80-as-évekből, szalon-magyarkodás

Fikázni könnyű, szórakoztató is, de ez a blog nem arra van, úgyhogy akkor a továbbiakban is inkább a nemzetközi erőket támogatom.

Ja, ne nyomkodd a boritót, fölösleges.

ui: valaki árulja el hogy az almúlt 10  évben hogy nem sikerült magyar együttesnek valódi izgalmat okoznia? Amit még kevésbé értek, hogy az ország kultúrális, pénzügyi, és szórakoztási központjában, ahol az ország 1/3-a él, ez az arány még rosszabb, kb a rendszerváltás óta nem keletkezett pesten hallgatható együttes, nem értem én ezt.

 ui: most futottam össze egy NArco Polo nevű együttessel, ami nyomokban VHK-t tartalmaz, nem rossz.

Címkék: fika 5

A bejegyzés trackback címe:

https://rezegarezega.blog.hu/api/trackback/id/tr501199131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bobacsek 2009.06.22. 15:47:32

Túlzol fickó....
Azért nem fullfos a teljes a paletta. Van egy pár ami teljesen jó, tökre szeretem. Amúgy annyi.
Az miért van, hogy csak regisztrált felhasználók kommentelhetnek?

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2009.06.22. 15:57:23

olyat, ami nemzetközi szinten is megállja a helyét, csak jazzban és world-jazzben tudok, amik ugye a kutyát nem érdekelnek, de hallgatlak, hátha te ismersz olyat, amit én nem.
ja, az hogy szeretem, az egy szempont, attól még nem biztos hogy kiemelkedő, meg jó.
amiket szeretek, a rezegán olvashatóak. De ha nem lennének magyarok, egyikről sem írtam volna, mert nincs köztük olyan, aki tényleg megérdemli, aranyosak, de a többi előadó mellett nem annyira rúgnak labdába.
Ja, igen, ez a regisztációs dolog jópofa, amióta van, 4 ember kommentelt összesen kb fél év alatt asszem, szeretem.

dr. K. J. phd. · http://mozibabe.blog.hu/ 2009.06.23. 14:11:01

azért elektronikában és lounge-ban volt a tízévben pár: Yonderboi, Deutsch Gabi cuccai, Anima, Neo, Erik Sumo, stb.
és biztos metálban is csak nem ismerjük őket

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2009.06.23. 16:14:54

na, nézzük sorjában:

- A Lacika ari, de ne mondjuk hogy fasza, mert azért az túlzás, nem szar, de ennyi
- A Deutch ok, az anorganik ok volt, a saját cuccok is, de azért hallottunk már sok olyat. sőt, olyanbbat is.
- Az anima kb 96ig volt izgi. azóta egy fos. ha neked még mindig izgi, akkor te kis fütyi vagy
- neo, ugyanez, szerintem nem is léteznek már 10 éve
- Sumo - na, bennük meg lenne a lehetőség, de mégsem izgi, közel járnak, de túl öncélú jelenleg

- akkormár: Barabás Lőrinc: csak a blogon van 20 előadó, akit koppint, de ettől még nem rossz, csak a másik 20 jobb
- kiserzsébet: na ő talán az egyetelen, akiről akkoris írnék, ha nem magyar lenne, de sajna csak arról az albumról, amelyikről már tettem
- harcsa veronika: naigen, bájos jazzénekesnő, de ez azért igaz még kb 3 millió emberre
- kerekes band: új is, funk is, jófejek is, de igazi ötletet nem tartlamaz
- irie maffia: az első album tündibündi volt, bírtam, csak elvileg a blog nem foglalkozik main-streammel...

szomorú dolgok ezek.

dr. K. J. phd. · http://mozibabe.blog.hu/ 2009.06.24. 11:16:04

az animát mindig te véded én meg szidom. nehogymá most te ugass nekem muhaha!
voltak jó dolgaik régen. fogarasinak szintén.
akkor most az a baj, hogy nem válltak madonnává és nem nyomják 30 éve?

deutsch gabi operaszkreccselős számához még csak hasonlót se hallottál. pont te beszélsz, aki a brékbítet sem tudja megkülönböztetni a teknótól.

amúgy meg nem értem ezt az egészet, mért kéne a kretén, kicsi és jelentéktelen országunknak bármit is felmutatnia? mondjál már szlovén, horvát, szlovák, ukrán, cseh, román, lett, litván, észt, finn, dán, stb faszaságokat? ja és nem nyavalygós world-music szarokat, hanem gecijókat!

mindig ez a nyavalygás meg fikázás, unalmas vagy és nem jövök ide többet :D

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2009.06.24. 13:25:08

mindig a nyavajgás? ez a blog arra van, hogy potitív életérzést csepegtessek elkorcsosult lelketekbe, kb sose fikázok itt, direkt. Ezek szerint eddig se olvastál, úgyhogy be is kaphatod, takarodj vissza elektro-terror.hu-ra

ja, és valóban nem teljes a paletta, pl mulatósban sem vagyok képben, és pont annyira nem érdekel mint a brékbít, akkor miért lennék képben?

a fentiekkel nem az a bajom, hogy nem nyomják 30 éve, pont nem, viszonylag keveseknek áll jól 60 évesen a bőrgatya, hanem hogy nem keltetkeztek új előadók, egy ország hallgat még mindig kft-t meg felicsitát a házibulikon (rémlik valami, kukika?)

dr. K. J. phd. · http://mozibabe.blog.hu/ 2009.06.24. 15:23:29

ja emlékszem amikor ilyen okosan a magasból fikáztad az amon tobint, hogymiezaszar, borzasztó, menjmárapicsába a drámenbézzel oszt mi lett belőle?
butaság és beszűkültség stílusokat általában leszólni. mindenben lehet és van is jó (najó a mulatósba nehéz lehet jót találni, Zsófi esetleg biztos mondana valakit.)
arról van itt szó, hogy bizonyos szubkultúrákban tudnak akár a magyarok is jót csinálni, valamiben meg kurvára nem, de mint fentebb írtam ez még sok-sok országnak nem sikerült.
úgyhogy innentől picsogás.
fordítsuk meg, és inkább gyűjtsünk faszákat, amik akármilyen szubkultúrálisan is, de jók.

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2009.06.25. 09:23:11

ööö, látom olvasol is, nem csak írsz:

"mindig a nyavajgás? ez a blog arra van, hogy potitív életérzést csepegtessek elkorcsosult lelketekbe, kb sose fikázok itt, direkt. Ezek szerint eddig se olvastál, úgyhogy be is kaphatod, takarodj vissza elektro-terror.hu-ra"

dr. K. J. phd. · http://mozibabe.blog.hu/ 2009.06.25. 10:59:52

ez a poszt PICSOGÁS.
amúgy biztos a jó ügyért dolgozol, elhiszem én.

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2009.06.25. 11:06:31

ezt elismerem, ez egy nyafogó poszt volt, de 300-adik posztként szerintem belefér egy, nézzé már körül más blogon, milyen az arány.

dzsefi 2009.07.03. 18:40:50

deutsch gábor operaszkreccselős száma? linkeljétek már be, vagy a címét pls, ez érdekesnek hangzik.
van egy arc, Murcof, aki mindenféle kalsszikus zenéket vegyít elektronikával, némelyik száma elég jól hangzik a myspace-én (schubert, death and the maiden, vagy Monteverdi c. trackek). Van is egy közös lemeze Erik Truffaz-val, na az már kevésbé érdekes szerintem... de a klasszikuszenés vonal érdekel minden előadótól, ajánljatok :)

nickelbolha 2009.07.11. 12:55:42

gyerekek áruljátok mán el nekem mi a pöcs stlíus érdekel titeket? Miket gyűjtötök ide, jó addig eljutottam, hogy nem death metál, inkább eletró-jazz-alter-... műfajok, de egy tőmondatos választ kérek, mert bunkó vagyok és nem értem a szofisztikáltságot! Vagy ez már annyira szubkulturális, hogy már egyéni ízlés?

Ja és az igaz, hogy egy jó magyar formáció nincs már évek óta, talán csak a sterbinszky...:D
na jó ez csak a pojén kedvéért ment.

de én külföldön is pangást érzek, valami fikanélküli top 10 listát lécci írjatok mán össze nekem, amit érdemes, hála lenne érte, mert faszra unom már a kínálatot és tájékozatlan vagyok!

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2009.07.13. 09:49:57

Szia,

Jól látod, ez annyira szubkultúrális blog, hogy:
"Sok féle zenét szeretek, mindet másért, ezt a blogot azért írom, hogy elmondjam, számomra melyik miért jó"
ezért is írtam rögtön a blog tetejére, nehogy véletelnül úgy tűnjön, hogy valamit képviselek. A bogot mellékesen egedül írom, csak Kukijani idejár okoskodni.
Sajna a top 10 nem működik, az internet elbaszta, már csak max top 500 van, az alá nem bírok menni.
azt az 500-at megtalálod itt:

www.last.fm/user/kakamatyi

Ezek nem a legkedveltebbek, hanem a leghallgatottabbak, de van átfedés a kedveltséggel.

nickelbolha 2009.07.13. 15:50:23

Najó de ez a missmásolás, ez a több összetett mondatban fogalmazom meg mire szánom a blogot nem valami instant és könnyen fogható üzenet. Tőmondatot bazmeg! Pl.
Itt az elektronikus pop-jazz műfajokat találod. Vagy valami ilyesmit várnék, mert a türelmes zenekeresők táborába nem tartozom, mások ízlésficamán pedig elég perverz dolog kulturálódni, ezt Te sem várhatod el tőlem.

És ki a király most szerinted? a Top tegnap-tegnapelőtt? Valami keményebb műfaj is előfordul itt, vagy csak lágyítás?

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2009.07.14. 09:53:46

najó, látom nem úszom meg ennyivel :)

akkor a blog nagyrészt nu jazzt, world musicot, wolrd-pop-ot, funkot, tartalamaz, meg ezek kombinációját. Keményebb cuccot ritkán hallgatok, akkor is inkább a jazz indusztriál vonulatából.
Nincs aktuális kedvenc, túl sok jó zene van ahhoz, amik nem hasonlíthatóak egymáshoz (egy lassú szép nu jazzt hogy hasonítasz egy ska-punk-örömzenéhez?), így nem is rangsololhatóak, ténylg nem tudok konkrétabbt mondani a last.fm-es cuccnál, de ez a link talán már pontosabb képet ad, tényleg nem tudok 500 alá menni, ez nem ilyen béna vagizás, csak úgy kerek a kép, ha az lenne a szitu, hogy szeretem a cure-t meg a dm-et, és a Mode-ot kicsit jobban, eccerűbb lenne a helyzet, de sajna nem ilyen egyszerű:
www.last.fm/user/kakamatyi/charts?rangetype=3month&subtype=artists

nickelbolha 2009.07.15. 10:00:11

Na persze, hogy nincs kedvenc, mert csak a hülyének van kedvenc színe a kék...
Persze napi, heti kedvenc, vagy inkább favorit (milyen más szó!) hallgatottsági adatok alapján már azért lehetséges volna, ott ez az 500-as lista kicsit azt az érzést kelti bennem, mintha a tisztelt Blogíró csak muzsikát halllgatna egész nap ülő helyzetben hanyagul trágyázva más napi teendők felé... melyet persze nem gondolnék.

De itt olyan húrokat pendítettél, melyek számomra ismeretlenek. tegyél be nekem lécci egy egy lassú szép nu jazzt, no meg egy ska-punk mittoménmit, hadd műveldőjek!
És akkor már tényleg békénhagyás lesz!

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2009.07.16. 09:29:58

na ez könnyű kérés volt, hiszen csak ilyenek szerepelnek a blogon, már csak annyit kell tenned, hogy elolvasol néhány posztot :)

basszus, mennyi baj van az olvasókkal, felháb :)

nickelbolha 2009.07.16. 16:01:14

Na erről van szó, a vásárló betéved a lemezboltba, segítséget kér.. ne kelljen má végigolvasni ezt a sok posztot, mert biztos érdekes, nadeha mégsem?

Két felvétel, nu jazz, meg skapunk mittomén, nem nehéz!

Na!

parararam 2009.07.16. 19:42:06

wáááááááá, hát sorry, de ezt már én - aki amúgy birkatürelmű vagyok - sem bírom
szóval vannak ezek a cimkék pl oldalt. ajánlom a 10eseket megnézni. vagy - tökre meglepő módon - pont lehet ott olyat találni, hogy nu jazz meg ska, meg nu pop, meg ilyenek
amennyi időt szántál a posztokra, annyi idő alatt... hadd ne folytassam
nickelbolha nicket semmi pénzért ne cseréld le! ;-)

nickelbolha 2009.07.16. 20:11:02

na hát látom valaki lebuktatta nikk(el)ségem mögött megbúvó izgága sokat kérdező, eladót baszogató vevőt. A panaszkönyvet azért még kikérném...

De most már azt azért tényleg magyarázza mán el nekem valaki, mi a rák az a nu?

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2009.07.17. 10:23:36

naigen, te vagy arc, aki lepakotat mindent a polcról, aztán aszondja, hogy csak érdeklődtem, dehát ez van, én most lepakoltam neked a polcról, de mostmá elég legyen :)

nickelbolha 2009.07.19. 21:20:53

nahát azért ezt cáfolnám, én még odáig el se juottam, hiszen az eladó kijelentette, hogy ott a katalógus bazze, nézd azt, azt haggyámán...
szóval csak azzal a megszeppent és tiszteletteljes kérdéssel fordulok a tisztelt Blogszerkesztőséghez, hogy mondja mán meg nékem, mit jelent az a nu?!
Olyan mint a ni?
süti beállítások módosítása